iamart

Az 1800-as évek közepén kezdetét vette egy történet - a magyar cementlapgyártásé, melyben mi - új fejezetként 2005-ben jelentünk meg. A iamart egy önerőből létrehozott, újgenerációs, magyar startup cementlap és terrazzó manufaktúra: jellegzetes, élénk színvilággal, 3D technológiával, lean gyártásfilozó- fiával, az antik és a modern stílusjegyek fúziójával. A iamart (ejtsd „jamart”) egyszerre modern és klasszikus.Ötvözi az indusztriális szépséget, az elmúlt századok értékgazdag, megbízható minőségét és a modern korba illeszkedő newart, saját fejlesztésű technológiákat. Egyedi, időtlen. Alkotóműhelyünket Csepel szívében, egy korábbi repülőgépmotor-gyárban alakítottuk ki. Üzemünk mellett itt található bemutatótermünk is.
A iamart innovatív és modern
Újragondolt cementlap-design, tradicionális és kortárs motívumvilág, élénk színek és magas minőségű, válogatott alapanyagok visznek új életet a mozaik- és terrazzo lapokba. Cementlapjaink és terrazzóink fagyállóak és csúszásmentesek.
A iamart időtálló
Kézzel készült, impregnált és felületkezelt mozaiklapjainkon nem fog az idő, szépségük akár 150 évig változatlan marad. Hatóságilag bevizsgált cementlapjaink - hazánkban egyedülálló módon - közösségi terek padlóborításaként is célszerűek, mivel megfelelnek az EU-s beltéri és kültéri mozaiklapszabványnak is.
A iamart newart
egyedi présgépünk, 3D self-made technológiánk, új anyagösszetételünk és egyedülálló pigmenthasználatunk által a 21. század ritmusához és igényeihez igazítottuk a cementlapkészítés hagyományát, művészetét.
Cementlap készítés
A két rétegből öntött egyedi cementlap alapanyaga portlandcement, sóder, márványpor és színes pigmentek. A lapok gyártása ma is a korabeli, kézműves technika alkalmazásával történik. Minden egyes megtervezett mintához önálló sablont készítünk. Ebbe öntjük a tényleges mintázatot, amelyet egy szilárdabb réteg követ. A lapokat az öntést követően présgép tömöríti össze. A cementlapoknak a megfelelő szilárdság és tartósság elérése érdekében megfelelően temperált környezetben pihenniük kell a végtermék csomagolása előtt.
1. lépés

Letisztítjuk a keretet, hogy a satu tökéletesen zárjon és a lap könnyen mozdítható legyen.
2. lépés

A sablont belehelyezzük a keretbe, majd ezek utána elkezdjük kitölteni az adott színnel.
3. lépés

Miután kiöntöttük teljes egészében, óvatosan eltávolítjuk a sablont, hogy a színek ne follyanak össze.
4. lépés

Ezt követően megszorjuk a "háttal" (fehércement, sóder), majd vízszintbe hozzuk a kerettel.